Bloemkoolrijstschotel met rode kidneybonen

Voorbereidingstijd: 20 minutenPorties:4 personen Beste seizoen:Available

Beschrijving

Een vleugje Mexicaans in je keuken! Deze heerlijke vegetarische, glutenvrije en lactosevrije krijgt een Hollandse twist door de bloemkoolrijst. Daarnaast is de bloemkoolrijst ook naar wens te vervangen voor ‘gewone’ rijst (voor als je wat koolhydraten kan gebruiken). Alles bij elkaar hoef je er dus geen keukenprins(es) voor te zijn, dus gauw aan de slag!!

Ingrediënten

  • Keukenbenodigdheden

Hoe maak je het?

  1. Verwijder de steelaanzet en zaadlijsten van de paprika’s en snijd het vruchtvlees in stukjes van circa 1 cm. Verhit de kokosolie in een hapjespan en bak de paprika met de picadillo 6 min. op middelhoog vuur.
  2. Snijd ondertussen de blaadjes van de koriander grof en de steeltjes fijn. Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Snijd in blokjes van ca. 1 cm. Doe de rode kidneybonen in een vergiet en spoel af onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
  3. Voeg de bloemkoolrijst toe aan de paprika en bak 4 min. mee. Schep regelmatig om. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en versgemalen Himalaya zout.
  4. Verdeel de avocado, koriander en rode kidneybonen erover en serveer. Lekker met limoen.

Notes

Keywords:vegetarisch, glutenvrij, lactosevrij
Scroll naar top