Vanessa ten Hoor

Als hormoondeskundige / voedingscoach weet Vanessa alles van hormonale disbalansen en hoe je deze door leefstijl kan verbeteren.

Waar het mee begon...

Op haar 38e kreeg Vanessa te maken met problemen in haar baarmoeder: cystes, vleesbomen en een voorstadium van baarmoederhalskanker. Daarbij bleek haar vitamine D nagenoeg op te zijn. Het was een heldere verklaring voor haar slechte gezondheidsconditie en schommelende geslachtshormonen in de jaren hieraan voorafgaand. Een operatie volgde, maar nadien kwam er helaas geen natuurlijke cyclus op gang, ook niet na 2 hormoonkuren. Driekwart jaar later kreeg ze plots te maken met een maag-darm infectie, waarna haar cyclus spontaan weer op gang kwam. Nog geen 4 maanden later bleek ze, ondanks voorbehoedsmiddelen en inmiddels 39 jaar, zwanger van haar 3e kind. Ruim een jaar na de geboorte kwam Vanessa in een behoorlijke burn-out terecht en besloot ze dat het roer om moest. Beter voor zichzelf zorgen zou vanaf nu haar focus zijn!

Ze kwam op het spoor van de boeken van hormoon deskundige Ralph Moorman van De Hormoonfactor, verslond de boeken en volgde zijn adviezen op in haar dagelijkse leven. Al heel snel voelde ze zich fysiek sterker worden en mentaal weerbaarder. Na een confronterende retraite in Frankrijk in november 2013, georganiseerd door Dekker Organisatie Advies, veranderde ze haar levensinstelling en leerde ze ‘nee’ te zeggen. Het woordje ‘moeten’ werd geschrapt uit haar woordenboek en ze leerde haar grenzen te kennen en te bewaken. Niet alleen ten opzichte van haar omgeving, maar ook ten opzichte van zichzelf. Immers, zelf was ze vaak haar grootste vijand als het ging om het over haar eigen grenzen gaan.

Haar passie vertaald naar jou

In 2015 heeft Vanessa de opleiding Trainer Hormoonfactor succesvol afgerond bij Sonnevelt Opleidingen. Daarna is ze gestart met haar eigen praktijk FITwithNESS in Amersfoort, waar ze cliënten 1-op-1 begeleidt naar een gezondere leefstijl en een stabiele hormoonbalans. De vele opleidingen, cursussen en seminars die Vanessa daarna nog gevolgd heeft, dragen bij aan haar succesvolle praktijk en maken haar een all round coach die vooral veel oog heeft voor het verhaal achter de persoon. En nog steeds ontwikkelt ze zich door zich te blijven scholen op relevant gezondheidsgebied. Door al haar kennis heeft ze haar eigen gezondheidsproblemen achter zich kunnen laten en staat ze nu weer volop in haar energie en kracht! 

 

Vanessa is de bedenker en drijvende kracht achter het platform van de Health Injection. Door de corona perikelen in 2020 voelde zij zich genoodzaakt om mensen te kunnen bereiken zonder fysieke aanwezigheid. De vrijheid die mensen ervaren door een online programma te kunnen volgen in eigen tijd en tempo kan de motivatie vergroten. Door gratis deelname aan de online groepsmeetingen kan deze motivatie maar ook de betrokkenheid eveneens vergroot worden. Alles met als doel de fysieke en mentale gezondheid te verbeteren. Ze weet zelf immers maar al te goed hoe het voelt als je niet de beste versie van jezelf bent. 

Scroll naar top