Ovenschotel kabeljauw in gegrilde paprikasaus

Voorbereidingstijd: 25 minutenKooktijd: 25 minutenTotale tijd: 50 minutenPorties:2 porties Beste seizoen:Available

Beschrijving

Het praktische van ovenschotels is de tijd die je ‘vrij’ hebt wanneer de oven het meeste werk doet. Daarnaast leent een ovenschotel zich er ook heel goed voor om deze van te voren te bereiden waarna je de schotel de volgende dag in de oven schuift. Handig als je weet dat je de volgende dag weinig tijd hebt om te koken!

Deze heerlijke vegan ovenschotel is zacht van smaak en gezond. Dus ook kinderen kunnen heerlijk mee-eten!

Ingrediënten

  • Keukenbenodigdheden

Hoe maak je het?

  1. Verwarm de (hetelucht) oven voor op 180 graden.
  2. Snijd 3 teentjes knoflook fijn en bak op matig vuur in een theelepel kokosolie in een wok of koekenpan kort aan. Snijd de gegrilde paprika in stukjes en voeg deze toe aan de knoflook. Zet het vuur lager en laat 10 minuten sudderen.
  3. Snijd ondertussen 1 kleine courgette, 1 gele paprika en 1 rode ui in stukjes en verdeel deze over de bodem van een middelgrote ovenschaal.
  4. Mix na 10 minuten sudderen met een staafmixer (of makkelijker: gebruik de kom van de staafmixer of blender) de paprika-knoflook fijn en voeg 200 ml kookroom toe met 5 el geraspte Parmezaanse kaas. Roer goed door elkaar en laat nog een paar minuten zachtjes sudderen.
  5. Leg 300 gram kabeljauw haas of kabeljauwfilet over de groenten in de ovenschaal en giet vervolgens het paprikamengsel over de vis en de groenten.
  6. Plaats circa 25 – 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Opmerkingen

  • Lekker met gebakken (zoete) aardappelen of wat zilvervliesrijst erbij
  • Bron: Smaakmenutie.nl
Keywords:glutenvrij, vegan
Scroll naar top